1 » 2 » 3 » Olej Macadamia, 50ml - NACOMI4
nacomi olej macadamia

Olej Macadamia, 50ml - NACOMI

NACOMI

Dostępność: Aktualnie niedostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Paczka w RUCHU - dostawa w 2-4dni robocze. - 6,99 zł
InPost Paczkomaty24 - Czas dostawy 2-4dni robocze. - 9,99 zł
Dostawa kurierska. Czas dostawy 1-2 dni robocze. - 14,99 zł
Odbiór osobisty w punkcie odbioru. - 0,00 zł
Wysyłka za granicę. - 69,00 zł
E-MAIL - tylko KARTY PODARUNKOWE - 0,00 zł

Numer katalogowy: NAC8

Stan magazynowy:

Cena: 14,20 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 15 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Olej z orzeszków drzewa makadamia - 100% naturalny. Olej dobrze się wmasowuje, szybko wchłania, działa regenerująco, odżywczo, wygładzająco, poprawia wygląd skóry. Olej makadamia może być stosowany do smarowania i masażu bez rozcieńczenia w postaci czystej lub jako składnik przy tworzeniu mieszanek. Olej o unikalnym składzie, ze względu na dużą zawartość kwasu oleopalmitynowego.

Kwas oleopalmitynowy występuje naturalnie w ludzkiej skórze i jest bardzo skutecznym przeciwutleniaczem, ważnym dla młodego wyglądu, kondycji i zdrowia skóry. Działa antybakteryjnie chroniąc skórę przed infekcjami, wspomaga regenerację komórek, chroni przed szkodliwym działaniem promieniowania UV, utrzymuje nawilżenie i elastyczność skóry. Z wiekiem produkcja kwasu oleopalmitynowego maleje. Jego niedobory można uzupełnić stosując na przykład olej z makadamii.

Olej jest bogatym źródłem skwalenu, naturalnego przeciwutleniacza, który jest składnikiem warstwy lipidowej ludzkiej skóry. Zawiera także znaczne ilości tokotrienolu, jednej z form witaminy E. Substancja ta jest dużo silniejszym antyutleniaczem i dużo lepiej chroni komórki przed wolnymi rodnikami niż tokoferol, podstawowa forma witaminy E. Ostatnie badania pokazują również, że tokotrienol może okazać się skutecznym lekiem w leczeniu nowotworów, ponieważ podawany chorym powodował zmniejszanie się guzów.

 

Olej z makadamii ma doskonałe właściwości lecznicze i regeneracyjne, dlatego jest z powodzeniem stosowany w przypadku:
- blizn
- oparzeń słonecznych
- podrażnień
- wyprysku
- łuszczycy
- drobnych ran

 

Jak stosować ?
- smarować miejsca problemowe lub zmienione chorobowo,
- stosować jako składnik maseczek na skórę i włosy,
- mieszać z kremami, balsamami lub oliwką,
- masaż jako profilaktyka rozstępów skóry i cellulitu.

 

Skład/INCI:  Macadamia Ternifolia Seed Oil

 

POJEMNOŚĆ: 50ml

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Napisz recenzję